Hva er etsning?

Humor, kunst og treffende hverdagsbetraktninger! Her finner du Kristian Finborud sine bøker, utgitt på Skald forlag. Min årlige kalender finner du også her.

En handlingens mann

En handlingens mann

Kristian Finborud, Skald forlag, 2022

Idéen til boka kom etter en serie etsninger jeg laget i anledning min
50-årsdag for åtte år siden. Å lage en storslått kunstbok om eldre menn fra middelklassen i 2022 er nesten upassende. Men man kommer til et punkt der det uaktuelle er så lite aktuelt at man bare må gjøre det.

Jeg tror vi er der nå.

Bestill hos Skald (399,- fri frakt)
Sommerliv

Sommerliv

Kristian Finborud, Skald forlag, 2017

Kunstneren Kristian Finborud har tidligere tatt nordmenns fritidsliv på kornet – både vinter og vår. Nå retter han sitt ironiske men kjærlige blikk mot sommeren, og mot nordmenns vaner og uvaner.

Mange vil kjenne seg igjen i denne boken, både de som bestiger de høyeste topper med et smil, og de som lykkelig nyter den norske sommeren fra fluktstolen – gjerne akkompagnert av et glass vin.

Bestill hos Skald (199,- fri frakt)
Begrav meg i snø

Begrav meg i snø

Gudmund Skjeldal og Kristian Finborud, Skald forlag, 2016

Begrav meg i snø er fylt med lunefullt vêr, sludd og pudder, leik i snø, tung pust og gnistrande føre, mørketid og vinterlys, alt treffande illustrert av den folkekjære kunstnaren Kristian Finborud. Boka fangar både familieliv og vinter i eitt grep, og er kjærkomen lesnad for travle og snøhungrige nordmenn.

Bestill hos Skald (349,- fri frakt)
Ut på tur

Ut på tur

Kristian Finborud, Skald forlag, 2013

Denne boken er for alle som elsker fjellet og for alle som en gang i
blandt hater fjellet, for dem som bestiger topper med et smil og for dem som lykkelig nyter den norske naturen fra godstolen.

Den norske Turistforening har aldri vært mer i vinden, både som hytteformidler, som sjekkested og som barneoppdrager. Finborud ser med både kjærlig og ironisk blikk på fjellfolkets oppturer og nedturer, bokstavelig talt.

Bestill hos Skald (199,- fri frakt)
Det norske skieventyret

Det norske skieventyret

Kristian Finborud, Skald forlag, 2008

Hvem har ikke forbannet seg over fiskebein og bakglatte ski? Hvor mange ganger har man ikke irritert seg over den supersportslige familien i nabohytta? Og hvilke øyeblikk husker man best fra første skituren til minstemann?

Det norske skieventyret samles kunstnerens iakttagelser fra den norske fjellheimen. På godt og vondt.

Bestill hos Skald (199,- fri frakt)